IGMA EU Integration Agent

Het IGMA project richt zich op de ontwikkeling van een nieuwe begeleidingsmethode ten behoeve van het netwerk van organisaties dat verantwoordelijk is voor het vergroten van de arbeidparticipatie van immigranten en laag opgeleide werklozen via de onderwijsroute.

Het project is gestart in januari 2012 en heeft een looptijd van twee jaar. Het project wordt ondersteund vanuit het GRUNDTVIG programma van de Europese Commissie. Kenmerkende elementen van het project zijn de ontwikkeling van een progressiemeetlat specifiek voor deze doelgroep, het trainen van deelnemende organisaties uit het betrokken netwerk in het gebruik ervan, en training in motiverend begeleiden. Een progressiemeetlat beschrijft in kleine maar bereikbare stappen de te bereiken verandering in het participatieproces van de doelgroep. Zowel inzet als bereikt resultaat wordt daarmee zichtbaar en beter beheersbaar.
De ontwikkeling van deze progressiemeetlat, het ontwerp van de training en de uitvoering ervan zijn in handen van Revalento. In nauwe samenwerking met Saxion Hogeschool en Folkuniversitetet Uppsala zal Revalento maattrainingen op locatie gaan verzorgen in Spanje (Documenta), Griekenland (Dimitra), Roemenië (IREA), Cyprus (EDITC) and Zweden (Folkuniversitetet).